Η Αρχιτεκτονική
Η αρχιτεκτονική του έργου ΑΕ3νΑΟ
Η αρχιτεκτονική της ψηφιακής πλατφόρμας βασίζεται σε έναν μικροϋπολογιστή Raspberry pi, ο οποίος θα συνδέεται με έναν αισθητήρα μικροφώνου (Acoustic sensor) για τον έλεγχο της μηχανικής αντοχής του κάδου και θα δέχεται τις ειδοποιήσεις και τα δεδομένα από τον αισθητήρα βάρους που παρέχουν τα ήδη υπάρχοντα συστήματα κάδων μέσω ethernet επικοινωνίας.
O μικροϋπολογιστής θα ενσωματώνει Bluetooth ή NFC επικοινωνία για την προσωποποίηση των χρηστών μέσω Bluetooth Beacon ή NFC tag. Όλα τα δεδομένα που θα συλλέγει το Raspberry pi θα αποθηκεύονται σε μια βάση δεδομένων, ενώ θα παρέχεται επικοινωνία over-the-air μέσω WiFi ή Ethernet για να διευκολύνεται η προσβασιμότητα μέσω web interface ή mobile application.
Ο σχεδιασμός των δομικών στοιχείων της αρχιτεκτονικής τους επενδυτικού έργου ΑΕ3νΑΟ θα βασιστεί σε αρχές προστασίας δεδομένων ώστε να διασφαλιστούν τα δικαιώματα απορρήτου του εκάστοτε χρήστη σύμφωνα με τις αρχές δεοντολογίας και ηθικής κατά το σχεδιασμό της προτεινόμενης πλατφόρμας.


Το έργο με τίτλο «Ευφυές Σύστημα Εκτίμησης, Πρόληψης, Έξυπνης Διαχείρισης και Αξιοποίησης Βιοαποβλήτων - ΑΕ3νΑΟ» (Κωδικός έργου: ΚΜΡ6-0082241) υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης «Επενδυτικά Σχέδια Καινοτομίας», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2021-2027» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και Εθνικούς πόρους στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2021-2027». Το έργο ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2022 και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2023. Επιστημονικός υπεύθυνος είναι ο Δρ. Δημοσθένης Ιωαννίδης από το EKETA / ΙΠΤΗΛ.
Επικοινωνία
- Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης 6o χλμ Χαριλάου - Θέρμης, 57001, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
- djoannid@iti.gr
- (+30) 2311 257750